Jernbanesviller

Rett fra Flekkefjordbanen

Egenprodusert stolthet

Vi har fått mye skryt for svillene våre.


De er behagelige å gå på, selv uten sokker, og joda: De ER frostsikre, til tross for det grove mønsteret i overflaten.


For 14 år siden lusket vi rundt og tok avstøp av svillene på den nedlagte jenbanen til Flekkefjord. Restultatet av de første støpene står fortsatt intakte og like fine den dagen i dag.

Ny veranda? Bygge på?

Kombiner gjerne med andre materialer

Svillene trenger ikke mye grunnarbeid og kan legges rett i grus eller i annet drenerende underlag. De ser flotte ut i kombinasjon med alt fra naturstein til keramikkheller. Trevirke, murstein, gress eller blomsterbed - det meste går!


De brukes som tråkkheller i plenen, som gangsti, kantstein, gulv i lekehytter og drivhus, som veranda/patio eller toppstein på mur.

Klasse og rustikk på hytta eller i hagen

Jernbanesvillene våre er 55 mm tykke og tåler utmerket all daglig bruk - men dette er ikke kjøresterke heller. De tåler likevel fint vekten av en lett motorsykkel, en tilhenger for eksempel, eller campingvognen din.


Vi anbefaler stabilt underlag, godt komprimert og med settesand på toppen - på lik linje med vanlig belegningsstein og heller. Ofte holder det med å grave vekk evt. jord og fylle opp med singel eller grov pukk for å så legge svillene på toppen. Vi anbefaler ikke bruk av hoppetusse / platevibrator opp på noen av våre produkter. Dette er uansett tunge heller som vil sette seg helt fint selv - komprimering vil mest sannsynlig bare føre til merker og riper i overflaten på de.


Vi hjelper deg gjerne - så ring oss!

Det er helt gratis og en selvsagt service for våre kunder.